Search and Hit Enter

Je waant je in New York in dit stoere appartement vol industriële details

Benieuwd hoe je een stoer en industrieel appartement kunt inrichten? Dit appartement met twee verdiepingen en een privé dakterras laat je wegdromen naar de sfeer van New York

Wie droomt er niet van een appartement dat aanvoelt als een loft in New York? Dit stoere appartement van 114m², verdeeld over twee verdiepingen, heeft die iconische industriële uitstraling. Met op maat gemaakte oplossingen, een rauwe materiaalkeuze en een mix van bakstenen, staal, hout en beton is dit huis de definitie van een modern industrieel interieur. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft het appartement een spectaculair privé dakterras van 22m² met een 360 graden uitzicht, waar je de hele dag van de zon kunt genieten.

Bekijk ook: Binnenkijken in een stoer modern industrieel appartement uit Siena

industriele keuken houten schiereiland

Stoere en open leefruimte

De benedenverdieping is volledig gewijd aan de leefruimte. Een grote schuine wand, voorzien van meerdere dakramen, zorgt voor een overvloed aan daglicht en geeft de ruimte een luchtige en ruimtelijke sfeer. Dit is een plek waar industriële charme en functionaliteit samenkomen.

De keuken is een ware eyecatcher: een open en stoer ontwerp met een kastenwand en schiereiland. Het schiereiland is bekleed met robuuste houten planken in een verweerde stijl en afgewerkt met een betonnen werkblad, wat een perfecte balans tussen rustiek en industrieel creëert. In combinatie met de microcement wanden en stoere industriële tegels vormt de keuken het hart van de leefruimte. De bijpassende eettafel, met een houten blad en stalen onderstel, versterkt deze look. De stoelen, bank en krukje rondom de tafel sluiten naadloos aan op de stijl, terwijl de industriële hanglampen boven het schiereiland en de eethoek zorgen voor een sfeervolle verlichting.

industriele keuken eethoek

Knusse zithoek met bakstenen muur

Hoewel de zithoek stoer is, straalt hij ook veel warmte uit. De muren zijn afgewerkt met microcement, wat een robuuste en moderne look geeft. Toch is de bakstenen muur de absolute blikvanger. Voor de muur is een zwevende houtkachel gemonteerd, met daaronder een houten opslagbak voor het brandhout, wat de ruimte nog meer karakter geeft. De comfortabele grijsbeige bank en het hoogpolige vloerkleed voegen extra sfeer en warmte toe, waardoor het een uitnodigende plek is om te ontspannen. Deze combinatie van materialen en texturen geeft de ruimte een unieke en knusse uitstraling, ondanks de stoere industriële elementen.

industriele woonkamer bakstenen muur zwevende houtkachel

De trap naar boven

Een architectonisch hoogstandje in dit appartement is de stoere industriële trap, die naar de bovenverdieping leidt. Hier bevinden zich twee slaapkamers, waaronder een indrukwekkende master bedroom met een ensuite badkamer. Deze verdieping is wederom een toonbeeld van industriële schoonheid, met een mix van microcement wanden en een bakstenen muur in de slaapkamer. Deze robuuste elementen zorgen voor een unieke ambiance die zowel stoer als elegant is.

industriele stalen schuifdeuren slaapkamer

Luxe master bedroom met ensuite badkamer

De master bedroom biedt niet alleen rust en comfort, maar ook luxe. Onder de schuine wand, waarin een groot dakraam is verwerkt, is een vrijstaand ovaal bad geplaatst. Dit bad is een waar pronkstuk en biedt een prachtig contrast met de industriële elementen in de ruimte. De ensuite badkamer is voorzien van grijze vloertegels en strakke wandtegels in de inloopdouche. Voor het badkamermeubel is gekozen voor een lage op maat gemaakte kast met een oosterse uitstraling. De zwarte houten deuren en sierlijke handgrepen voegen een exotisch tintje toe aan de ruimte. Net als in de keuken beneden, is hier gekozen voor een betonnen werkblad, wat de industriële look perfect aanvult.

industriele slaapkamer bakstenen muur
luxe chique badkamer ensuite zolder dakraam
inloopdouche badkamer grijze tegels

Genieten op het dakterras

Naast de stijlvolle binnenruimtes biedt dit appartement ook een buitenruimte waar je volledig tot rust kunt komen. Het privé dakterras van 22m² heeft een 360 graden uitzicht en zon van ’s ochtends tot ’s avonds. Deze luxe maakt het appartement nog unieker en geeft het een extra dimensie van comfort en vrijheid. Hier kun je zowel ontspannen als genieten van het uitzicht over de stad, wat het ultieme loftgevoel compleet maakt.

dakterras eethoek
dakterras loungebank

Dit indrukwekkende appartement combineert de rauwe charme van industriële materialen met op maat gemaakte oplossingen en een warm, uitnodigend interieur. De mix van microcement wanden, bakstenen muren, houten balken en beton maakt van dit appartement een plek waar je je in het hart van New York waant. Van de stoere open keuken tot de knusse zithoek en de luxe master bedroom met ensuite badkamer – dit appartement laat zien hoe je met een industrieel ontwerp een huis kunt creëren dat niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en uniek is.

Met zijn veelzijdige interieur, het prachtige dakterras en de doordachte afwerkingen is dit appartement een ware inspiratiebron voor iedereen die houdt van een industriële stijl met een warme, huiselijke twist.

Bron: wrede.se

No Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *