Search and Hit Enter

Een strak en modern appartement van 65m2, met open indeling en monochroom zwart wit interieur

Hoe creëer je een praktisch, tijdloos interieur in een klein appartement? Dit 65m² appartement, ontworpen door Ivan Kochev van Archjoint, toont een prachtige open indeling met een strak zwart-wit kleurenpalet en multifunctionele ruimtes

Wat doe je als je 65 vierkante meter hebt, maar een ruimtelijk, multifunctioneel en stijlvol interieur wilt? Ivan Kochev van het studio ARCHJOINT toont het perfecte antwoord in dit appartement, ontworpen voor een jonge, actieve bachelor in het centrum van Moskou. De ontwerper combineert een minimalistische zwart-wit kleurenschema met slimme oplossingen om de ruimte maximaal te benutten, zonder aan stijl in te boeten.

Met een hoogte van 3,2 meter en een vrije indeling bood de oorspronkelijke opzet een mooie basis, maar er waren ook uitdagingen, zoals de kleine kamers en inefficiënt gebruik van de beschikbare ruimte. Kochev besloot de indeling volledig opnieuw te ontwerpen, waarbij hij multifunctionele ruimtes creëerde die gemakkelijk kunnen transformeren. Het resultaat is een eigentijds appartement waarin de entree, keuken-woonkamer, slaapkamer, kleedkamer en badkamer perfect met elkaar verbonden zijn.

Bekijk ook: Een kijkje in een slim en modern ingericht klein appartement van 40m² in Rotterdam

moderne zwarte keuken schiereiland bartafel

Multifunctionele ruimtes met tijdloos karakter

De essentie van het ontwerp is multifunctionaliteit en flexibiliteit. In plaats van traditionele afzonderlijke kamers koos Kochev voor een open indeling, waarbij de ruimtes naadloos in elkaar overlopen. Zo sluit de hal direct aan op de keuken-woonkamer, zonder visuele onderbrekingen. Door het interieur simpel te houden, ontstaat er een ruimtelijk gevoel in het appartement, ondanks de beperkte oppervlakte.

Een opvallend ontwerpdetail is de keuken die volledig op maat gemaakt is. Deze ‘verborgen’ keuken is afgewerkt met fineerpanelen die de gehele ruimte, inclusief de badkamerdeur, bekleden. Dit zorgt voor een uniform uiterlijk en biedt de mogelijkheid om rommel gemakkelijk te verbergen – ideaal voor een bachelor die van een opgeruimde uitstraling houdt.

moderne zwarte keuken inschuifdeuren

Het spel van materialen en licht

Kochev koos met zorg voor de afwerkingsmaterialen in dit project. Glas, metaal, hout, en steen vormen de basis, allemaal geselecteerd op duurzaamheid en veiligheid. Het gebruik van deze materialen, gecombineerd met een monochroom palet, geeft het appartement een strakke en tijdloze uitstraling. Om te voorkomen dat het interieur te koel of kil oogt, werd gekozen voor een visgraat parketvloer die warmte en textuur toevoegt.

Licht speelt ook een belangrijke rol in dit ontwerp. De zwarte railverlichting die in het plafond is verzonken, zorgt voor een moderne en minimalistische look. Boven de bartafel hangen twee zwarte hanglampen, die de eethoek subtiel markeren zonder de aandacht af te leiden van het interieur.

railverlichting combineren hanglampen keuken

Kleuraccenten en maatwerkmeubilair

Hoewel het kleurenpalet voornamelijk zwart-wit is, heeft Kochev een paar strategische accenten toegevoegd. Cognac leren barstoelen van BoConcept vormen een warm contrast met het verder monochrome interieur en trekken meteen de aandacht. Dit subtiele kleurgebruik draagt bij aan de rustige, mannelijke sfeer van het appartement.

leeshoek moderne woonkamer zwarte boekenkast

Alle meubels in het appartement zijn speciaal op maat gemaakt, gebaseerd op ontwerpen van ARCHJOINT. De grote wandkasten en het schiereiland met bartafel in de keuken bieden niet alleen veel opbergruimte, maar benadrukken ook het gestroomlijnde en strakke design van het interieur. In de zithoek staat een modulaire Navi-bank van de Boca-fabriek, die zich makkelijk aanpast aan verschillende opstellingen. Een van de modulaire delen richt zich op een leeshoek in de woonkamer, waar een grote zwarte boekenkast de ruimte domineert.

leeshoek comfortabel bank

Slaapkamer en badkamer: slimme oplossingen voor beperkte ruimte

De slaapkamer is op een slimme manier gescheiden van de keuken-woonkamer door schuifdeuren van donker aluminium en getint glas. Deze schuifdeuren zorgen ervoor dat de slaapruimte privé blijft, maar laten tegelijkertijd voldoende natuurlijk licht door om de ruimte fris en helder te houden. Bovendien zijn er deuren aan beide zijden van de slaapkamer geplaatst, zodat er gemakkelijk toegang is tot zowel de badkamer als de woonkamer.

Lees ook: Strakke schuifdeur die in de wand verdwijnt

zwarte scheidingswand hout slaapkamer woonkamer
zwarte schuifdeur scheidingswand modern interieur slaapkamer

In de moderne badkamer heeft Kochev gekozen voor maatwerkmeubilair, zoals een op maat gemaakt wastafelmeubel en een geïntegreerde kast. De wastafel en het aanrechtblad zijn vervaardigd uit één stuk kunststeen en afgewerkt met een Hansgrohe kraan, wat bijdraagt aan de strakke uitstraling van de ruimte. De verlichting in de badkamer is subtiel maar effectief, met verlichtingsoplossingen van Arlight die de ruimte een zachte gloed geven.

moderne badkamer wit marmer
zwart wit marmer badkamer modern

Een naadloos geheel

Een van de grootste uitdagingen van het project was om alle technische installaties perfect in te passen, zodat het appartement één naadloos geheel vormt. Volgens Ivan Kochev is dat gelukt, met het effect van ‘zwevende muren’ als eindresultaat. Overal in het appartement zijn zichtassen gecreëerd die een gevoel van openheid en ruimtelijkheid geven, ongeacht waar je staat. Of je nu in de keuken bent of in de woonkamer, je hebt altijd een panoramisch uitzicht over het appartement of de stad Moskou.

moderne luxe inloopkast verlichting

Dit moderne appartement van 65m² is een prachtig voorbeeld van hoe slimme, tijdloze ontwerpkeuzes een kleine ruimte kunnen omtoveren tot een functionele, stijlvolle en uiterst leefbare plek

Fotografie: Anton Brzhozovsky

No Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *