Search and Hit Enter

Een kijkje in een slim en modern ingericht klein appartement van 40m² in Rotterdam

Dit kleine appartement van slechts 40m2, laat zien hoe je slim en praktisch kunt omgaan met beperkte woonruimte, met als hoogte punt een op maat gemaakte trap met inbouwkasten, die toegang bieden tot de hoogslaper!

In het bruisende hart van Rotterdam vinden we een uniek staaltje woonkunst: een compact maar buitengewoon efficiënt ingericht appartement van slechts 40m². Dit schitterend gerenoveerde duplex appartement, met zijn bijzondere indeling en slimme ontwerp, bewijst dat klein wonen allesbehalve beperkend hoeft te zijn. Hier komen luxe, comfort en duurzaamheid samen in een inspirerende leefruimte die zowel stijlvol als praktisch is.

Lees ook: Kleine woonkamer

kleine woonkamer wanddecoratie boven bank

Binnenkomst in een zee van licht en ruimte

Bij het betreden van dit appartement word je direct verwelkomd door een gevoel van ruimte en licht. De ruime woonkamer, die baadt in natuurlijk licht dankzij de vele ramen en openslaande deuren, is een uitnodigende plek om te ontspannen. Deze deuren geven toegang tot een verrassend ruime stadstuin, een zeldzaamheid in een drukke stad als Rotterdam. Het hoge plafond in de woonkamer draagt verder bij aan het luchtige gevoel en geeft de ruimte een grandeur die je niet zou verwachten in een appartement van dit formaat.

klein appartement lichtinval grote ramen
klein appartement openslaande deuren tuin

Slimme indeling voor optimaal ruimtegebruik

Wat dit appartement echt bijzonder maakt, is de slimme indeling. Het hoge plafond is benut met de creatie van een stijlvolle hoogslaper, bereikbaar via een vaste trap. Deze hoogslaper biedt niet alleen een comfortabel slaapgedeelte, maar zorgt er ook voor dat de woonruimte efficiënt benut wordt. Onder de trap bevindt zich een ingenieus ontworpen inbouwkastensysteem, dat voldoende opbergruimte biedt zonder in te boeten op de esthetiek. Hierdoor blijft het interieur strak en opgeruimd, wat essentieel is in een compacte ruimte.

kleine ronde eethoek kleine woonkamer
klein appartement hoogslaper

Functionele leefruimte met oog voor detail

De woonruimte is zorgvuldig ingericht met aandacht voor detail en functionaliteit. In een hoek van de kamer vind je een gezellige eethoek met een ronde, uitschuifbare tafel en twee comfortabele eetkamerstoelen. Deze opstelling is perfect voor een intiem diner, maar kan eenvoudig aangepast worden wanneer er gasten zijn.

Het TV meubel is een ander voorbeeld van de slimme inrichting van dit appartement. In plaats van een groot, ruimteverslindend meubel, is gekozen voor een eenvoudige plank aan de muur. Deze plank biedt voldoende ruimte voor decoratieve objecten, zoals een klein plantje of een paar mooie boeken, terwijl een compacte TV aan de muur is gemonteerd. Deze minimalistische benadering versterkt het gevoel van ruimte en rust.

kleine woonkamer hoogslaper
maatwerk trap inbouwkasten

Souterrain: Luxe keuken en extra slaapruimte

Als we de trap naar beneden volgen, komen we in het souterrain, waar nog meer verrassingen wachten. Hier bevindt zich een tweede slaapkamer, een luxe keuken en een stijlvolle badkamer. De keuken is voorzien van moderne apparatuur en hoogwaardige afwerking, waardoor koken een waar plezier wordt, zelfs in een kleinere ruimte. De badkamer straalt luxe uit met zijn strakke design en hoogwaardige materialen, wat bijdraagt aan het algehele gevoel van comfort en welzijn in dit appartement.

Lees ook: Optimaal wonen in je souterrain: Tips en inspiratie voor een praktische en stijlvolle inrichting

souterrain slaapkamer klein appartement
souterrain slaapkamer klein appartement

Duurzaamheid centraal

Dit appartement draagt trots energielabel A, een prestatie die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Dankzij de uitstekende isolatie en energie-efficiënte voorzieningen blijft het binnenklimaat aangenaam, terwijl de energiekosten laag blijven. Het is een perfect voorbeeld van hoe duurzaamheid en modern wonen hand in hand kunnen gaan.

kleine keuken souterrain

Conclusie: Groot wooncomfort op 40m²

Dit compacte appartement in Rotterdam laat zien dat een kleine woonruimte geen beperking hoeft te zijn. Door slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte, gecombineerd met hoogwaardige afwerking en oog voor detail, is een comfortabele en stijlvolle woonomgeving gecreëerd. Of je nu een starter bent op de woningmarkt, een jong stel, of iemand die gewoonweg de charme van klein wonen waardeert, dit appartement biedt een inspirerend voorbeeld van hoe klein wonen groots kan aanvoelen.

Heb je verder nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten via een reactie, of stuur ons je bericht via ons contactformulier.

No Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *