Search and Hit Enter

12x Kastombouw deur inspiratie

In het verleden hebben we een heel mooi project van Jäll & Tofta laten zien, die een geweldige multifunctionele deurombouw had ontworpen en gebouwd voor een klant. Aan de rechterkant van de deur is een grote wandkast-bureau gerealiseerd, terwijl de ruimte boven de deur ingericht is met nog meer handige wandkasten. Vandaag willen we jullie inspireren met nóg neer mooie inspiratie voorbeelden van kastombouw projecten, die rondom een deur zijn gebouwd!

Kastombouw deur inspiratie

Maatwerk oplossing

Wat heel fijn is van een kastombouw rondom een deur, is dat je daarmee de ruimte heel goed benut. Het is namelijk altijd een maatwerk oplossing, waarbij je alle centimeters van de ruimte kunt gebruiken. Dat geldt voor zowel de ruimte links en rechts van de deur, maar dit geldt ook voor de ruimte boven de deur. De ruimte boven de deur is hetgeen waarom een kastombouw zo praktisch maakt. Die ruimte gebruik je normaal gesproken helemaal niet. Zonde eigenlijk, want je kunt er heel veel leuke dingen mee doen. Vooral als je een hoog plafond hebt, is een kastombouw een heel goed idee.

Kastombouw deur inspiratie

Kastombouw deur inspiratie

Kastombouw deur inspiratie

Kastombouw deur inspiratie

Boekenkast, kleding of garderobekast

Een kastombouw is het mooist als het gaat om een deur, die in een grote muur zit. Dat kan een grote muur zijn in de woonkamer, in de slaapkamer, in de keuken, of in de hal. In de woonkamer zou je er bijvoorbeeld een mooie grote boekenkast ombouw kunnen realiseren rondom de deur. Het mooiste is dat het open boekenplanken zijn natuurlijk, waarbij de kleurrijke boeken goed zichtbaar zijn.

Kastombouw deur inspiratie

Kastombouw deur inspiratie

Kastombouw deur inspiratie

Kastombouw deur inspiratie

Kastombouw deur inspiratie

Een boekenkast kan ook wel in de slaapkamer, maar daar zou je bijvoorbeeld ook een mooie kledingkast ombouw kunnen maken. Dit is het mooist, als je een hoog plafond hebt, zodat je ook kleding kunt ophangen boven de deur. Een ladder is dan natuurlijk wel nodig, om bij de bovenste kasten te kunnen komen.

kledingkast ombouw deur

En in de hal, is het natuurlijk logisch om een garderobekast ombouw te maken, voor het opbergen van de jassen en de schoenen. Wissel open planken af met dicthe kasten. En gebruik de bovenste kasten voor spullen die je minder vaak gebruikt.

garderobekast ombouw hal

No Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *